Egzema

bielactwo_wiem_o_zdrowiu

Forum

dlaczego dzieci? (plomba)
Wydaje mi się ze z egzemą częściej problem mają dzieci dletego że ich układ immunologiczny nie jest jescze na tyle dojrzały żeby w odpowiedni sposób zareagoiwć na alergen. Ich bariera jelitowa nie jest na tyle zwarta aby zapobiec przedostaniu się alergenu do wnętrza organizmu. Dlatego też u dzieci warto stosować specjalne probiotyki jak Latopic które uszczelniają barierę jelitową i pomagają szybciej dojrzeć układowi immunologicznemu.
(więcej...)

2
kiedy leczenie nie przynosi reultatu (Aneta)
Witam. Moj synek ma atopowe zapalenie skóry. Znajomy pediatra polecił nam stosować probiotyk Latopic. Powiedział że to bardzo dobry probiotyk, który pomaga zwiększać obronę przed alergenami.Czytałam też artykuł który potwierdza kożystny wpływ probiotyków an walkę a alergią. Stosuje go już od 3 tyg i jak dotąd jest bardzo dobrze
(więcej...)

7
Jak sobie radzić z egzemą (NATALA)
Ja codziennie natłuszczam skórę wazeliną i sporadycznie stosuję maść memoderm
(więcej...)

12
egzema a peeling (Miłka)
Witam! Na stronie peeling.info.pl znalazłam wiele informacji o dobroczynnych właściwościach peelingu. Zastanawiam się czy mając egzemę mogę używać naturalnego peelingu do oczyszczania skóry. Czy ktoś może mi coś poradzić? Z góry dziękuję.
(więcej...)

1
egzema i jej rozprzestrzenianie (Tomek78)
Egzemę odziedziczyłem po ojcu. Długo miałem ją na kostce lewej nogi i tylko w tym miejscu. Ognisko chorobowo zmienione miało średnicę 10 cm. Postanowiłem się za to wziąć stosowałem na to 5 rodzai maści, co po miesiącu przyniosło efekt. Plama zniknęła i spokój na pół roku, a teraz zaatakowało mi łokcie. Nie wiem czy to normalne, myślałem, że zwalczyłem tą chorobę, a teraz kolejne miejsca.
(więcej...)

1
egzema w ciąży (Ula)
cierpię na egzemę, jednak w ostatnim czasie udało mi się ją zaleczyć. Zachodząc w ciąże zauważyłam nawrót choroby, wiem że maści sterydowe odpadają, co jeszcze mogłoby mi pomóc.?
(więcej...)

1
Atopowe zapalenie skóry - ezgema (Celina)
Ja stosowałam Latopic u swojego dziecka. Mylśle że jest wart polecenia. Może nie widać efektów z dnia na dzień ale po jakimś czasie dziecko czuło się lepiej. To probiotyk wiec na pewno nie zaszkodzi ale oczywiście dobrze skonsultowć się z lekarzem.
(więcej...)

6

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Które zwierze szczeka: pies czy kot?

bielactwo_ciekawostki

Ciekawostki

Oparzenia

Można zaryzykować twierdzenie, że wszystkim znane jest zjawisko oparzenia. Właściwie każdy doświadczył tego na własnej skórze. Niektórzy cierpieli z powodu oparzeń słonecznych, zaś inni od nieostrożnego kontaktu z urządzeniami elektrycznymi typu żelazko, piekarnik, itp.

Czy wiesz, że...

Łojotokowe zapalenie skóry oznacza jej stan zapalny, który powoduje, że łuszcząca się skóra jest tłusta, a zapalenie pojawia się w takich miejscach, jak głowa lub wnętrze ucha. Łojotokowe zapalenie skóry u niemowląt nosi nazwę ciemieniuchy. Inaczej zwane jest także trądzikiem łojotokowym.

Polecamy

Dermatologia estetyczna
W miarę upływu czasu, nasza skóra wykazuje naturalne, nieuniknione oznaki starzenia – zmarszczki, zwiotczenia, uszkodzenia spowodowane działaniem słońca. Można temu jednak zapobiegać, nie tylko stosując kremy przeciwzmarszczkowe, ale też korzystając z licznych zabiegów, jakie proponuje nam dermatologia estetyczna.

Archiwum

Metamizol wprowadzony na rynek w 1922 roku ciągle cieszy się popularnością lekarzy. Jest to substancja przeciwbólowa. Jak każdy dostępny lek na rynku ciągle poddawany jest badaniom. 500 mg metamizolu znajduję się między innymi w popularnym leku o nazwie Pyralgina. Lek stosuje się przy występowaniu boli rożnego pochodzenia i o różnym natężeniu, gdy inne środki nie działają lub są przeciwwskazane. Pyralgina jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu.