Egzema

bielactwo_wiem_o_zdrowiu

Forum -> kiedy leczenie nie przynosi reultatu

Tytuł:kiedy leczenie nie przynosi reultatu
Autor:Aneta
11.8.2010, 13:02
Kilka miesięcy temu dermatolog stwierdził u mnie egzemę. Dostałam już 3 rodzaje różnych leków i za kazdym razem po skonczeniu opakowań przeznaczonych na kurację objawy wracają. Czy bede musiala leczyc sie do konca zycia ?

Autor:Gosia
29.9.2011, 12:20
A próbowałaś może Latopicu? Jest to probiotyk stosowany w atopowym zapaleniu skóry. Koleżanka była bardzo zadowolona z efektów jego stosowania. Tylko trzeba go dosyć długo stosować ok 2 miesiące.

Autor:Anna
30.9.2011, 10:35
Stosowałam Latopic u mojego dziecka i wydaje mi się że nam pomógł. Po ok 3 miesiącach stosowania skóra dziecka była wyraźnie w lepszej kondycji. Stosowałam ten probiotyk razem z emolientami wiec pewnie to zasługa tych dwóch rzeczy.

Autor:Monika
30.10.2011, 22:50
Myśle że w takies sytuacji warto było by spróbować probiotyku Latopic. Stosowałam go przy AZS z polecenia lekarza i uważam że to produkt warty uwagi

Autor:Kasia
29.11.2011, 23:41
Stosowałam z polecenia lekarza probiotyk Latopic u swojego dziecka i musze przyznać że nam pomógł. Objawy AZS ustąpiły a dziecko nie ma już problemów z brzuszkiem.

Autor:Anna
30.11.2011, 12:45
U nas znacznie pomogło stosowanie mleka modyfikowanego i Latopicu. Znajomo mi poleciła Latopic który stosowała u swojego dziecka. Mówiła że jest pomocny w walce z AZS i u nas też to się potwierdziło. Trzeba go dosyć długo stosować ale myśle że warto.

Autor:gosia
31.1.2012, 12:40
Witam. Moj synek ma atopowe zapalenie skóry. Znajomy pediatra polecił nam stosować probiotyk Latopic. Powiedział że to bardzo dobry probiotyk, który pomaga zwiększać obronę przed alergenami.Czytałam też artykuł który potwierdza kożystny wpływ probiotyków an walkę a alergią. Stosuje go już od 3 tyg i jak dotąd jest bardzo dobrze

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest kwadratowe: koło czy kwadrat?

bielactwo_ciekawostki

Ciekawostki

Oparzenia

Można zaryzykować twierdzenie, że wszystkim znane jest zjawisko oparzenia. Właściwie każdy doświadczył tego na własnej skórze. Niektórzy cierpieli z powodu oparzeń słonecznych, zaś inni od nieostrożnego kontaktu z urządzeniami elektrycznymi typu żelazko, piekarnik, itp.

Czy wiesz, że...

Łojotokowe zapalenie skóry oznacza jej stan zapalny, który powoduje, że łuszcząca się skóra jest tłusta, a zapalenie pojawia się w takich miejscach, jak głowa lub wnętrze ucha. Łojotokowe zapalenie skóry u niemowląt nosi nazwę ciemieniuchy. Inaczej zwane jest także trądzikiem łojotokowym.

Polecamy

Dermatologia estetyczna
W miarę upływu czasu, nasza skóra wykazuje naturalne, nieuniknione oznaki starzenia – zmarszczki, zwiotczenia, uszkodzenia spowodowane działaniem słońca. Można temu jednak zapobiegać, nie tylko stosując kremy przeciwzmarszczkowe, ale też korzystając z licznych zabiegów, jakie proponuje nam dermatologia estetyczna.

Archiwum

Metamizol wprowadzony na rynek w 1922 roku ciągle cieszy się popularnością lekarzy. Jest to substancja przeciwbólowa. Jak każdy dostępny lek na rynku ciągle poddawany jest badaniom. 500 mg metamizolu znajduję się między innymi w popularnym leku o nazwie Pyralgina. Lek stosuje się przy występowaniu boli rożnego pochodzenia i o różnym natężeniu, gdy inne środki nie działają lub są przeciwwskazane. Pyralgina jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu.