Egzema

bielactwo_wiem_o_zdrowiu

Forum -> egzema i jej rozprzestrzenianie

Tytuł:egzema i jej rozprzestrzenianie
Autor:Tomek78
29.8.2011, 19:28
Egzemę odziedziczyłem po ojcu. Długo miałem ją na kostce lewej nogi i tylko w tym miejscu. Ognisko chorobowo zmienione miało średnicę 10 cm. Postanowiłem się za to wziąć stosowałem na to 5 rodzai maści, co po miesiącu przyniosło efekt. Plama zniknęła i spokój na pół roku, a teraz zaatakowało mi łokcie. Nie wiem czy to normalne, myślałem, że zwalczyłem tą chorobę, a teraz kolejne miejsca.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

bielactwo_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Oparzenia

Można zaryzykować twierdzenie, że wszystkim znane jest zjawisko oparzenia. Właściwie każdy doświadczył tego na własnej skórze. Niektórzy cierpieli z powodu oparzeń słonecznych, zaś inni od nieostrożnego kontaktu z urządzeniami elektrycznymi typu żelazko, piekarnik, itp.

Czy wiesz, że...

Łojotokowe zapalenie skóry oznacza jej stan zapalny, który powoduje, że łuszcząca się skóra jest tłusta, a zapalenie pojawia się w takich miejscach, jak głowa lub wnętrze ucha. Łojotokowe zapalenie skóry u niemowląt nosi nazwę ciemieniuchy. Inaczej zwane jest także trądzikiem łojotokowym.

Polecamy

Dermatologia estetyczna
W miarę upływu czasu, nasza skóra wykazuje naturalne, nieuniknione oznaki starzenia – zmarszczki, zwiotczenia, uszkodzenia spowodowane działaniem słońca. Można temu jednak zapobiegać, nie tylko stosując kremy przeciwzmarszczkowe, ale też korzystając z licznych zabiegów, jakie proponuje nam dermatologia estetyczna.

Archiwum

Metamizol wprowadzony na rynek w 1922 roku ciągle cieszy się popularnością lekarzy. Jest to substancja przeciwbólowa. Jak każdy dostępny lek na rynku ciągle poddawany jest badaniom. 500 mg metamizolu znajduję się między innymi w popularnym leku o nazwie Pyralgina. Lek stosuje się przy występowaniu boli rożnego pochodzenia i o różnym natężeniu, gdy inne środki nie działają lub są przeciwwskazane. Pyralgina jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu.