| Tytuł: | egzema i jej rozprzestrzenianie |
| Autor: | Tomek78 29.8.2011, 19:28 |
| Egzemę odziedziczyłem po ojcu. Długo miałem ją na kostce lewej nogi i tylko w tym miejscu. Ognisko chorobowo zmienione miało średnicę 10 cm. Postanowiłem się za to wziąć stosowałem na to 5 rodzai maści, co po miesiącu przyniosło efekt. Plama zniknęła i spokój na pół roku, a teraz zaatakowało mi łokcie. Nie wiem czy to normalne, myślałem, że zwalczyłem tą chorobę, a teraz kolejne miejsca. | |

Łojotokowe zapalenie skóry oznacza jej stan zapalny, który powoduje, że łuszcząca się skóra jest tłusta, a zapalenie pojawia się w takich miejscach, jak głowa lub wnętrze ucha. Łojotokowe zapalenie skóry u niemowląt nosi nazwę ciemieniuchy. Inaczej zwane jest także trądzikiem łojotokowym.
Dermatologia estetyczna
W miarę upływu czasu, nasza skóra wykazuje naturalne, nieuniknione oznaki starzenia – zmarszczki, zwiotczenia, uszkodzenia spowodowane działaniem słońca. Można temu jednak zapobiegać, nie tylko stosując kremy przeciwzmarszczkowe, ale też korzystając z licznych zabiegów, jakie proponuje nam dermatologia estetyczna.