Egzema

bielactwo_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Atopowe zapalenie skóry - ezgema

Tytuł:Atopowe zapalenie skóry - ezgema
Autor:Celina
7.9.2011, 09:30
Cześć. Potrzebuje waszej pomocy i porad. Ostatnio mój alergolog stwierdził, że mam egzemę. Okropnie łuszczy mi się skóra i pęka skóra na dłoniach i stopach. Już nie wiem co mam robić. Proszę powiedzcie mi czy znacie jakiej sprawdzone metody na tę dolegliwość?

Autor:WERA80
22.9.2011, 00:11
witam mojee doswiatczenie z azs trwa juz od roku bo tyle ma moj synek stdium jego azs jes b wysoki a testowalism juz wszystko kazde cialo jest inne ale mam wam do przekazania kilka wspanialych kremow fakt tylko jest taki ze my mieszkamyw uk nie mam pojecia czyw polsc tez sa takie odpowiedniki nam pomogly jestesmy w trakcie przygasania azs bo tylko tyle da sie zrobic jak macie jakies pytania to piszcie

Autor:agata
27.9.2011, 14:58
chcialabym dowiedziec jaki to krem bo mam malenstwo 4 miesieczne i niewiem czym go juz mam smarowac prosze doradz mi

Autor:juro60
3.10.2011, 14:32
witam-ja mecze sie z egzema juz ok7 lat.Jak na razie skutecznym srodkiem okazaly sie tylko sterydy-ale ile mozna to polykac?od pol roku nie biore juz sterydoow . Choroba utrzymuje sie nadal na szczescie tylko na dloniach i glowie.Zadna masc nie pomaga -sam juz nie wiem co robic.

Autor:Kasia
28.2.2012, 23:35
A próbowałaś może Latopicu? Jest to probiotyk stosowany w atopowym zapaleniu skóry. Siostra była bardzo zadowolona z efektów jego stosowania. Tylko trzeba go dosyć długo stosować ok 3 miesiące.

Autor:Monika
30.3.2012, 23:56
Ja stosowałam Latopic u swojego dziecka. Mylśle że jest wart polecenia. Może nie widać efektów z dnia na dzień ale po jakimś czasie dziecko czuło się lepiej. To probiotyk wiec na pewno nie zaszkodzi ale oczywiście dobrze skonsultowć się z lekarzem.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Podaj najwyższy szczyt Polskich Tatr

bielactwo_ciekawostki

Ciekawostki

Oparzenia

Można zaryzykować twierdzenie, że wszystkim znane jest zjawisko oparzenia. Właściwie każdy doświadczył tego na własnej skórze. Niektórzy cierpieli z powodu oparzeń słonecznych, zaś inni od nieostrożnego kontaktu z urządzeniami elektrycznymi typu żelazko, piekarnik, itp.

Czy wiesz, że...

Łojotokowe zapalenie skóry oznacza jej stan zapalny, który powoduje, że łuszcząca się skóra jest tłusta, a zapalenie pojawia się w takich miejscach, jak głowa lub wnętrze ucha. Łojotokowe zapalenie skóry u niemowląt nosi nazwę ciemieniuchy. Inaczej zwane jest także trądzikiem łojotokowym.

Polecamy

Dermatologia estetyczna
W miarę upływu czasu, nasza skóra wykazuje naturalne, nieuniknione oznaki starzenia – zmarszczki, zwiotczenia, uszkodzenia spowodowane działaniem słońca. Można temu jednak zapobiegać, nie tylko stosując kremy przeciwzmarszczkowe, ale też korzystając z licznych zabiegów, jakie proponuje nam dermatologia estetyczna.

Archiwum

Metamizol wprowadzony na rynek w 1922 roku ciągle cieszy się popularnością lekarzy. Jest to substancja przeciwbólowa. Jak każdy dostępny lek na rynku ciągle poddawany jest badaniom. 500 mg metamizolu znajduję się między innymi w popularnym leku o nazwie Pyralgina. Lek stosuje się przy występowaniu boli rożnego pochodzenia i o różnym natężeniu, gdy inne środki nie działają lub są przeciwwskazane. Pyralgina jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu.