| Tytuł: | Atopowe zapalenie skóry - ezgema |
| Autor: | Celina 7.9.2011, 09:30 |
| Cześć. Potrzebuje waszej pomocy i porad. Ostatnio mój alergolog stwierdził, że mam egzemę. Okropnie łuszczy mi się skóra i pęka skóra na dłoniach i stopach. Już nie wiem co mam robić. Proszę powiedzcie mi czy znacie jakiej sprawdzone metody na tę dolegliwość? | |
| Autor: | WERA80 22.9.2011, 00:11 |
| witam mojee doswiatczenie z azs trwa juz od roku bo tyle ma moj synek stdium jego azs jes b wysoki a testowalism juz wszystko kazde cialo jest inne ale mam wam do przekazania kilka wspanialych kremow fakt tylko jest taki ze my mieszkamyw uk nie mam pojecia czyw polsc tez sa takie odpowiedniki nam pomogly jestesmy w trakcie przygasania azs bo tylko tyle da sie zrobic jak macie jakies pytania to piszcie | |
| Autor: | agata 27.9.2011, 14:58 |
| chcialabym dowiedziec jaki to krem bo mam malenstwo 4 miesieczne i niewiem czym go juz mam smarowac prosze doradz mi | |
| Autor: | juro60 3.10.2011, 14:32 |
| witam-ja mecze sie z egzema juz ok7 lat.Jak na razie skutecznym srodkiem okazaly sie tylko sterydy-ale ile mozna to polykac?od pol roku nie biore juz sterydoow . Choroba utrzymuje sie nadal na szczescie tylko na dloniach i glowie.Zadna masc nie pomaga -sam juz nie wiem co robic. | |
| Autor: | Kasia 28.2.2012, 23:35 |
| A próbowałaś może Latopicu? Jest to probiotyk stosowany w atopowym zapaleniu skóry. Siostra była bardzo zadowolona z efektów jego stosowania. Tylko trzeba go dosyć długo stosować ok 3 miesiące. | |
| Autor: | Monika 30.3.2012, 23:56 |
| Ja stosowałam Latopic u swojego dziecka. Mylśle że jest wart polecenia. Może nie widać efektów z dnia na dzień ale po jakimś czasie dziecko czuło się lepiej. To probiotyk wiec na pewno nie zaszkodzi ale oczywiście dobrze skonsultowć się z lekarzem. | |
Łojotokowe zapalenie skóry oznacza jej stan zapalny, który powoduje, że łuszcząca się skóra jest tłusta, a zapalenie pojawia się w takich miejscach, jak głowa lub wnętrze ucha. Łojotokowe zapalenie skóry u niemowląt nosi nazwę ciemieniuchy. Inaczej zwane jest także trądzikiem łojotokowym.
Dermatologia estetyczna
W miarę upływu czasu, nasza skóra wykazuje naturalne, nieuniknione oznaki starzenia – zmarszczki, zwiotczenia, uszkodzenia spowodowane działaniem słońca. Można temu jednak zapobiegać, nie tylko stosując kremy przeciwzmarszczkowe, ale też korzystając z licznych zabiegów, jakie proponuje nam dermatologia estetyczna.